Opel is druk bezig met de voorbereidingen van de serieproductie van de vernieuwde Mokka. Deze zal uiteraard ook in een volledig elektrische uitvoering beschikbaar zijn. Daarom bouwt Opel de nieuwe Mokka op het CMP-platform. Dat wordt door de PSA Group, waar Opel sinds een paar jaar onderdeel van is, ook gebruikt voor de DS3 Crossback en de Peugeot 2008. Net als deze modellen is ook de Mokka een compacte SUV.
Vernieuwde Mokka eind 2020 in productie
Opel is de nieuwe Mokka momenteel nog aan het testen, zoals op de foto’s te zien is. Men hoopt deze testen tegen de zomer af te kunnen ronden. Daarna is het tijd voor de laatste voorbereidingen voor de serieproductie van de tweede generatie van de Opel Mokka. De serieproductie begint volgens Opel waarschijnlijk nog eind dit jaar. Dan zal hij ook meteen in een elektrische variant worden aangeboden. Men verwacht dat de eerste exemplaren begin volgend jaar bij de dealers staan.
Iets stoerder design voor nieuwe Opel Mokka
De nieuwe Mokka wordt volgens Opel zelfs nog iets compacter dan het vorige model. Opel meldt dat hij ook een nog iets brutaler en stoerder uiterlijk krijgt. Of dat laatste inderdaad het geval is, is moeilijk aan de hand van de foto’s van het gecamoufleerde exemplaar moeilijk te beoordelen. Ze geven weliswaar een redelijke indicatie van het nieuwe design van de Mokka en ook van de nieuwe designrichting van Opel. Want al worden Opels op dezelfde basis van vergelijkbare modellen uit de stal van de PSA Group gebouwd, de Mokka krijgt wel degelijk zijn Opel-sausje. Opel weet verder te melden dat het interieur van de nieuwe Mokka “een volledig digitale omgeving” biedt, waarbij men veel aandacht “aan het terugbrengen tot de essentie” heeft besteed.
Qua design zijn de Duitsers na de overname door de PSA Group toch een heel andere richting ingeslagen. En met succes, de nieuwe modellen van Opel doen het goed en het merk maakt sinds jaren weer winst.
Modulair platform voor meerdere soorten aandrijvingen
Opel gaat de nieuwe Mokka bouwen op het modulaire CMP-platform. Dit modulaire platform laat het toe om van één model zowel een variant met een verbrandingsmotor, een hybride aandrijflijn en een volledige elektrische aandrijving te bouwen. Qua specificaties heeft Opel nog niets losgelaten dus voor een ruwe indicatie kijken we even naar de redelijk vergelijkbare Peugeot e-2008, welke voor ongeveer 40.000 euro in de prijslijst staat. We mogen aannemen dat de nieuwe Opel Mokka dezelfde 100 kW elektromotor met een koppel van 260 Nm krijgt. In combinatie met het 50 kWh accupakket heeft de Peugeot e-2008 een bereik tot 320 kilometer volgens WLPTP. De specificaties van de nieuwe Opel Mokka zullen daar niet ver vanaf zitten.
Door het gebruik van een betere kwaliteit staal krijgt de nieuwe Mokka een aanzienlijk (120 kilo) lichtere en ook stijvere carrosserie. De elektrische variant heeft vanwege de plaatsing van de accu’s in de bodem ook nog eens een gunstiger zwaartepunt en is nóg stijver.